Hatsa logo
Hero

Geplaatst op door Henrica

Je huis kittenproof maken doe je zo

Terug naar overzicht

Het is bijna zover, over een paar weken mag je eindelijk je nieuwe vierpotige huisgenoot ophalen. Hier heb je natuurlijk al lang naar uitgekeken, maar weet je wel zeker dat je huis helemaal gereed is voor de komst van de kitten? Geen zorgen. Met deze tips hoef je niet bang te zijn dat je kitten in het gordijn gaat hangen, en voelt je nieuwe huisdier zich helemaal thuis. We hebben hier alvast een lijst voor je samengesteld.

Kitten

Krabben

Katten, en zeker ook kittens houden van krabben. Het is voor hen een manier om territorium af te bakenen, en helaas wil dat je ook wel eens je dure bank kosten. Je kan katten krabben aan specifieke meubels afleren, mits je ze genoeg andere voorwerpen geeft waar ze ongestoord hun gang kunnen gaan. Het liefst staan deze verspreid door het huis. Denk aan een krabpaal of krabplanken. Plaats deze niet in de hoek van je huis, maar liever ergens waar zowel jij als de kat vaak langs zullen lopen.

Kattenkruid

De eerste weken zal je kitten moeten wennen aan zijn of haar nieuwe omgeving, om dit proces iets te versnellen kan je een kattenkruid spray kopen en deze lichtjes sprayen over de krabpalen. Katten wennen op deze manier iets sneller aan een nieuw huis. Gebruik kattenkruid niet te vaak, je moet je nieuwe kitten namelijk ook de kans geven op om een natuurlijke manier aan je huis te wennen. Geef je kitten genoeg tijd en ruimte om te wennen, en probeer zo veel mogelijk met hem/haar te spelen.

Kitten

Verharen

Dat katten verharen is natuurlijk geen nieuws. Met name langharige katten zijn hierin de boosdoener. Vaak denk je wel aan een borstel, maar een goede stofzuiger die bestand is tegen vele kattenharen kan je niet vergeten. Vaak verstopt het filter van gewone stofzuigers door de kattenharen, dus kijk nog een kritisch naar je huidige stofzuiger en schaf zo nodig een nieuwe aan.

Dan heb je als laatste natuurlijk nog de standaard benodigdheden zoals een kattenbak, een grindvanger, een kattenmand en nog veel meer. Je wilt geen enkel item vergeten. Een Hatsa board zorgt er voor dat je in één oogopslag ziet wat je nog moet kopen. Je plaatst gemakkelijk online items van elke webshop op je board. Je ziet meteen de totaalprijs, en je kan het afvinken als je het item hebt gekocht. Veel plezier met je kitten.

Maak nu ook jouw dromen waar met Hatsa! Voor al jouw online aankopen!

Geschreven door

Henrica
Henrica

Blogpost delen?