Hatsa logo
Hero

Geplaatst op door Henrica

Zo zorg je ervoor dat samenwonen zo soepel mogelijk verloopt

Terug naar overzicht

Samenwonen is voor veel stellen de ultieme droom, maar in de praktijk is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Het liefste wil je al die problemen voorkomen. In dit blog lossen we de meest voorkomende problemen voor je op en geven we je handige tips.

Samenwonen

Verschillende woonstijlen

De een is fan van industriële stijlen, de ander houdt meer van landelijk. Zo kan het zijn dat jullie stijlen compleet verschillen. Jullie willen beide stijlen verwerken in jullie nieuwe huis, maar ook zeker weten dat alles bij elkaar past. Een Hatsa shoppingboard kan daar heel handig in zijn. Door samen te werken aan een board kunnen jullie beide producten plaatsen die je mooi vindt. Je krijgt een visueel overzicht en ziet meteen of producten wel samen gaan met elkaar. Zo vind je de mooiste mix van jullie stijlen. Hebben jullie meubels uit vorige huizen die mee moeten? En wil je weten of deze ook in het nieuwe interieur passen? Maak een foto van de meubels en upload ze op het board.

Geldkwesties

Ook als je het geluk hebt om dezelfde smaak als je partner te hebben, loont het om alle meubels bij elkaar te hebben op één plek. Samenwonen kan een dure grap worden. Daarom is het belangrijk dat je de kosten van de inboedel goed bijhoudt. Bij het bewerken van een Hatsa board kan je een budget aangeven van een item, van het gehele board, of aanvinken dat je het totaalbedrag wilt zien. Spreek samen van te voren af hoeveel je ergens aan uit wilt geven. Als je partner een dure geluidsinstallatie wilt hebben, en jij wilt het geld er niet aan uitgeven, is het belangrijk dat je dit samen bespreekt. Je kan dan je eigen budget aangeven, en als hij meer wil uitgeven, voorstellen dat hij het verschil bijlegt.

Samenwonen

‘Vergeten’ items

Voorbereiden op verhuizen is vaak een chaotische periode. Je wilt dat het nieuwe bed pas geleverd wordt ná de sleuteloverdracht, maar je wilt ook niet op de vloer moeten slapen. Er komt zoveel op je af dat een lijst om op terug te vallen echt een must is. Weet je zeker dat je de eettafelstoelen al besteld hebt? En heb je ook gedacht aan de knoflookpers? Je kunt deze druk verlichten door op je shoppingboard al je gekochte producten af te strepen, comment er meteen bij wanneer je dit besteld hebt, en zie meteen wat je nog moet kopen. Vergeet je de wc rollen niet?

De meeste dingen waar je tegenaan loopt tijdens het samenwonen zijn eenvoudig op te lossen. Een laatste tip: Altijd goed blijven communiceren met elkaar! Zo zorg je dat de droom om samen te wonen niet in een nachtmerrie verandert.

Maak nu ook jouw dromen waar met Hatsa! Voor al jouw online aankopen!

Geschreven door

Henrica
Henrica

Blogpost delen?