hatsa logo blue horizontaal transparant

Jouw publiek is al aanwezig op Hatsa, nu je webshop nog.

Wij helpen je graag op weg om je merkbekendheid op Hatsa te vergroten en meer traffic naar je webshop te genereren. Op deze pagina vind je alle informatie die je daarbij nodig hebt.

Jouw digitale etalage

Gebruik de Shoppingboards van Hatsa als digitale etalages van jouw webshop.

Meer informatie

Krachtige featureset

Met diverse krachtige tools maakt Hatsa het voor jou eenvoudiger om meer traffic te genereren naar je webshop om producten te verkopen.

Bekijk de mogelijkheden

Contactmogelijkheden

Mocht je er toch niet helemaal uitkomen of heb je nog vragen, neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Open vandaag nog je shoppagina op Hatsa!

Onze tarieven

We zijn transparant en helder over onze tarieven. Je betaalt een vast maandbedrag voor een SEO-vriendelijke shoppagina en je kiest zelf een variabel advertentiebudget voor de promotie van je producten.

  • Voor elke webshop een geschikt pakket
  • Veilig betalen via betaalpartner Stripe
  • Jaarlijks tarief + variable kosten
  • Tal van promotiemogelijkheden inbegrepen

Basic

Het Basic-pakket, perfect voor kleinere webshops.

€ 12,95 

Plus

Advertentievrije shoppagina, lagere klikkosten en meer.

€ 19,95 

Pro

Promotie op de categoriepagina's en categoriemapping producten inbegrepen.

€ 49,95 

Een eigen SEO-vriendelijke shoppingpagina

Je krijgt je eigen in te richten SEO-vriendelijke shoppingpagina waarmee je je webshop laat opvallen bij de Hatsa-community. Wat krijg je tot je beschikking?

Vertel wat over je shop

Laat de Hatsa-community weten waarom ze bij jouw webshop aan het juiste adres zijn door ze te vertellen over jouw Unique Selling Points.

Sta in contact met je klanten

Communiceer eenvoudig via de chat op je shoppingboards met je klanten. Reageer op comments en geef advies als ze vragen hebben.

Volgers & fanbase

Bouw een fanbase op met de Hatsa-community en houd hen op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom jouw shop.

Shoppingboards als digitale etalages

Zet diverse collecties met uitgelichte producten op shoppingboards als etalages van jouw webshop.

Jouw uitgelichte producten

Producten die je uitlicht krijgen een prominente plaats op je shoppingpagina zodat ze extra opvallen voor de Hatsa-community.

Eigen categorieboom

De categorieën van je eigen webshop worden 1-op-1 overgenomen op jouw shoppagina waar de Hatsa-community doorheen kan bladeren.

Benieuwd hoe dit eruit zit?

Bekijk een voorbeeld shoppingpagina

Featureset

Hatsa opent voor jou een geheel nieuwe plek om al je producten digitaal te tonen aan iedereen die actief is op het platform.

Shoppingboards voor personal shoppers

Geef jouw klant als personal shopper productadvies. Maak een shoppingboard met productsuggesties en deel het board privé met de klant.

Uitgelichte producten

Laat producten extra opvallen door ze met speciale labels uit te lichten of kies je allerbeste aanbiedingen uit om tussen de superdeals te plaatsen.

Prijsupdates

Op basis van je productfeed krijgen potentiële klanten automatisch een prijsupdate als hun bewaarde producten in prijs dalen.

Promoties & Kortingscodes

Stel voor de Hatsa-community exclusieve promoties en kortingsacties beschikbaar.

Vind nieuwe klanten op Hatsa

Toon al je producten aan de Hatsa-community die op zoek zijn naar hun ideale product. Je producten worden getoond op de volgende plaatsen binnen het Hatsa-platform:

Zoekresultaten

Indien je productfeed goed bij ons is aangeleverd, worden je producten automatisch in de zoekresultaten van Hatsa getoond.

Productsuggesties rond shoppingboards

Wij tonen producten van onze adverteerders als productsuggesties en inspiratie rond de shoppingboards van Hatsa-gebruikers.

Categoriepagina's

De producten van je webshop kunnen ook in de categorieboom op Hatsa worden getoond. Tevens wordt het webshoplogo daar ook als beschikbare aanbieder weergegeven.

Als alternatieve aanbieders

Is jouw product goedkoper dan bij de concurrent? Dan tonen we jouw webshop als een alternatieve aanbieder!

Ervaringen van shops

Contactmogelijkheden

Je kunt ons op verschillende manieren bereiken voor eventuele vragen. Heb je liever dat we jou contacten? Vraag dan de informatie aan, of plan een demo met een van onze experts in!

Informatie aanvragen

Wil je eerst even de basisinformatie per e-mail ontvangen, vul dan je gegevens in en ontvang de info direct in je mailbox.

Bel met ons

Je kunt ons de gehele week bellen met vragen. Dit kan op kantoortijden van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:30.

Bel nu naar 085 - 744 1037

Plan een demo

Een van onze experts leidt je door alle mogelijkheden heen en neemt de tijd om al je vragen 1-op-1 te beantwoorden.

Plan direct een demo in

Chatten

Liever chatten dan bellen? Onze chat is 24/7 geopend. We streven er naar om je binnen een aantal uur antwoord te geven op je vragen.

Hatsa inzetten voor jouw shop

Er zijn legio mogelijkheden om Hatsa in te zetten voor jouw webshop. We hebben een aantal redenen voor je op een rijtje gezet:

Aankleding & Inspiratie

Inspireer je klanten met een mooi aangeklede etalage. Laat ze via een shoppingboard inspiratie opdoen voor hun specifieke aankoop.

Shop de look

Zet eenvoudig een shoppingboard in als digitale paspop voor jouw nieuwe collectie. Dat staat goed!

Gezien worden door de Hatsa community

Met mooi aangeklede en inspirerende shoppingboards val je op bij de Hatsa-community!

Deel je merk op Social Media

Maak een foto van een outfit of interieur en zet alle losse items die op de foto staan op het shoppingboard. Zo kunnen je volgers op social media direct doorlinken naar de juiste items in je webshop.

Veelgestelde vragen

Sommige vragen die je misschien hebt zijn wellicht al gesteld door anderen. Hieronder vind je deze vragen en het antwoord erop terug.

Hoe begin ik met een shoppagina op Hatsa?
Klik hier om te beginnen. In drie simpele stappen is je shoppagina al aangemaakt, en kun je aan de slag. Eenvoudiger kan bijna niet. Heb je nog geen Hatsa account? Dan kun je er tijdens het registratieproces direct een aanmaken.
Hoe kan ik mijn producten op Hatsa aanbieden?

Dit kan op twee manieren:

  • Affiliateprogramma - Als je aangesloten bent bij een affiliateprogramma kunnen wij je productfeed automatisch importeren op Hatsa. Wij nemen dan alle data vanuit de desbetreffende feed over en zorgen bij afnemers van het Pro-pakket ervoor dat alles correct gemapped is binnen de goede categorie. Je producten worden dan binnen Hatsa op de juiste manier getoond aan alle gebruikers. Shops met het Basic- of Plus-pakket dienen zelf de producten te mappen naar de juiste categorieën.
  • Eigen feed instellen - In de beheerders omgeving van je shop kun je ook je eigen productfeed instellen. Je leest hier wat de eisen zijn om je productfeed te kunnen uploaden. Hierna zijn al je producten beschikbaar binnen Hatsa. Je kunt er dan zelf voor zorgen dat alles goed en correct gemapped wordt binnen de juiste categorieën op Hatsa. Bekijk hier [linkje naar mapping tool vid] hoe dat in zijn werk gaat. Voor de shops met het Pro-pakket bieden wij de service dat producten door ons gemapped worden naar de juiste categorie.

Voor beide manieren geldt dat wij de productfeed dagelijks ('s nachts) actualiseren en bijwerken als er wijzigingen in de feed worden waargenomen.

Wat zijn de aanleverspecificaties van een (product-) feed?
Als rode draad voor de aanleverspecificaties maken wij gebruik van specificaties van Google Shopping. Dit is een zo universeel mogelijke standaard voor productfeeds. De specificaties waaraan een feed moet voldoen vind je hier. Mocht je er niet helemaal uitkomen of twijfelen of je feed aan de vereiste specificaties voldoet, neem dan contact met ons op.
Hoe krijg ik mijn producten ook op de categoriepagina's van Hatsa?

In de beheerders omgeving van je shop vind je onder het kopje 'Categorieën' de mapping mogelijkheid. Dit is een tool die jouw productfeed categorieën kan omzetten naar de categorieën die we op Hatsa gebruiken. Je kunt zelf helemaal instellen hoe je je producten gecategoriseerd (gemapped) wil hebben. Als je alles correct hebt ingesteld, verschijnen je producten op de categoriepagina's van Hatsa.

Mocht je het Pro-pakket hebben afgenomen, dan zorgen onze medewerkers voor de perfecte mapping van jouw categorieën.

Wat zijn uitgelichte producten en hoe werken ze?

Met uitgelichte producten kun je specifieke producten extra onder de aandacht brengen. Uitgelichte producten verschijnen (indien ze relevant zijn) bovenaan de zoekresultaten van gebruikers of worden als eerste getoond als aanbevelingen onder shoppingboards van gebruikers. Op uw eigen shoppagina worden ze eveneens prominent getoond.

In de beheerders omgeving van je shop vind je onder het kopje 'Promoties' de tool om uitgelichte producten in te stellen. Afhankelijk van je pakketkeuze zijn dit er 2 (Basic), 6 (Plus) of 8 (Pro). Je kunt zelf kiezen welke labels je op je uitgelichte producten plakt. Let wel: uitgelichte producten zijn alleen zichtbaar op Hatsa en niet binnen uw eigen webshop. Zo kunt u heel exclusief en speciaal voor de Hatsa-community producten uitlichten.

Hoe maak ik promoties & kortingscodes aan?

In de beheerders omgeving van je shop vind je onder het kopje 'Promoties' de tool om promoties en kortingscodes aan te maken. Wij maken een onderscheid tussen promoties (bijvoorbeeld een link naar een pagina met afgeprijsde artikelen) en kortingscodes (bijvoorbeeld een kortingscode voor 10% korting). Ook hier geldt weer dat je afhankelijk van je pakketkeuze er een aantal kunt aanmaken. Dit zijn er 3 (Basic), 8 (Plus) of Onbeperkt (Pro).

Bovendien zijn aangemaakte promoties & koningsacties alleen zichtbaar op Hatsa en niet binnen uw eigen webshop.

Ik heb al een affiliateprogramma, kan ik daar ook mee deelnemen?
Absoluut! Wij kunnen je productfeed aanzetten vanuit je affiliateprogramma. Hierna verschijnen je producten al als zoekresultaat binnen Hatsa. Neem voor het aanzetten van je productfeed contact met ons op. Na het aanzetten werkt alles als een normale feed, waaronder het mappen en het uitlichten van producten. Ook hier geldt: voor afnemers van het Pro-pakket nemen wij de mapping van producten van je over.
Heb je een andere vraag? Bekijk de FAQ pagina